De Flexbus in de gemeente De Marne kampt met een ernstig chauffeurstekort. Om de dienst op peil te houden, moeten er met spoed nieuwe chauffeurs bijkomen.

Voorzitter Hans Jansen van Stichting Flexbus De Marne, vertelt tegenover het Dagblad van het Noorden dat de dienstregeling bij een onveranderde situatie op de schop gaat. Dan zouden alle ritten van de Flexbus tussen 10:00 uur en 15:00 uur verdwijnen.

Momenteel heeft de stichting dertien vrijwilligers in dienst. Daarvan hebben ook nog eens twee aangegeven te willen stoppen. Volgens Jansen zijn er zeventien chauffeurs nodig om de buurtbus te laten rijden zoals die nu doet. "Dan rijdt iedereen een keer in de week vier uur. Nu komen we zes diensten tekort. Als dit structureel wordt, dan behappen we het niet meer."

Mensen die op de Flexbus willen gaan rijden, kunnen zich melden bij Stichting Flexbus De Marne, via telefoonnummer 06-53780150. Eisen zijn een rijbewijs B, een behulpzame instelling en chauffeurs moeten bereid zijn vier uur per week op de Flexbus te willen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *