Op zondag 11 oktober wordt de jaarlijkse 4 Mijl van Groningen weer gelopen. 17500 lopers zullen de 6437 meter tussen de Kromme Elleboog in Haren en de Vismarkt in Groningen weer lopen.

Om alle lopers in het startgebied te krijgen, worden er vanaf diverse plekken pendelbussen ingezet. Deelnemers kunnen op vertoon van hun startnummer gratis meereizen met deze pendelbussen. De pendelbussen vertrekken vanaf de Martiniplaza (nabij parkeerplaats Gasunie), de Sontweg en het Centraal Station. Tot en met 12:45 uur kunnen de deelnemers aan de Rijksstraatweg in Haren uitstappen. De precieze uitstapplaats wordt bepaald door het startnummer. Halte 1 ligt ter hoogte van de rotonde in het centrum van Haren, en is bedoeld voor deelnemers met startnummer 1 – 8000. Halte 2 is ter hoogte van de Dilgtweg, en is de uitstaphalte voor deelnemers met een startnummer tussen 8001 en 14000. Tenslotte is er een bushalte bij het Maartens College (ongeveer ter hoogte van de bestaande halte Be Quick Stadion) waar deelnemers met een startnummer tussen 14001 en 20000 uit kunnen stappen. Na 12:45 uur rijden alle bussen naar halte 4, aan het einde van de Helperzoom, bij de kruising met de Goeman Borgesiuslaan. Hier kunnen alle deelnemers dan uitstappen en verder richting het startgebied in Haren lopen.

Na de loop kunnen de deelnemers vanaf 15:00 uur weer gratis met de pendelbussen terug naar Haren of een parkeerplaats reizen. De bussen vertrekken dan vanaf de Aweg. Op de bus staat duidelijk de bestemming aangegeven (Ikea, Gasunie, Haren of Haren NS). In Haren kan uitgestapt worden bij Hotel Mercure, het transferium aan de A28 of het NS-station.

Naast het gratis busvervoer, kunnen deelnemers op vertoon van hun startbewijs ook gratis reizen tussen station Groningen en station Haren. Dit is mogelijk tussen 11:00 uur en 18:00 uur. Door de verschuiving van de start is het station van Haren dit jaar dichterbij de start dan voorgaande jaren.

Niet lopers die tijdens de 4 Mijl van Groningen met de bus willen reizen, kunnen voor reisinformatie hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *