Op zondag 13 oktober staat de 27ste editie van de hardloopwedstrijd de 4 Mijl gepland. Ruim 21.000 lopers doen dit jaar mee in de sportieve hardloopstrijd over het 6,4 kilometer lange parcours van Haren naar Groningen. Voor de deelnemers zijn er ook dit jaar weer veel services beschikbaar. Daar hoort het vervoer naar de startlocatie en vanaf de finishlocatie ook bij.

Deelnemers kunnen in de NS Spoordeelwinkel een dagretour kopen voor vijftien euro naar Groningen met ieder treinstation in Nederland als vertrekstation. Vanaf het station in Groningen en station Groningen Europapark is het treinvervoer naar station Haren overigens gratis voor iedereen met een startnummer. De treinen van de NS stoppen op de dag van de 4 Mijl overigens vaker op het station in Haren.

Lopers die met de auto komen wordt geadviseerd te parkeren bij Euroborg/P3, Ikea of Gasunie. Vanaf deze locaties en het Centraal Station verzorgt Qbuzz speciaal voor de lopers vervoer per pendelbus naar de start. De pendelbussen rijden vanaf 11:00 uur t/m 14:15 uur en de uitstaphalte in Haren is afhankelijk van de kleur op het startnummer. De ritten die vertrekken na 12:30 uur stoppen niet meer bij de haltes in Haren maar aan de Helperzoom in Groningen.

Van 15:00 uur t/m 18:00 uur rijden de pendelbussen vanaf de Aweg terug naar P+R Haren/A28, Ikea, Euroborg/P3 en Gasunie. De bestemmingen staan aangegeven op de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *