Gedeputeerde Mark Boumans en Commissaris van de Koning Max van den Berg zijn woensdag op werkbezoek in de Duitse steden Bremen en Hamburg om met de politiek aldaar in gesprek te gaan over de treinverbinding vanuit Groningen naar beide plaatsen.

De provincie vindt het noodzakelijk om de treinverbinding naar Duitsland te verbeteren als Groningen en Bremen en Hamburg willen profiteren van elkaars voorzieningen. In Bremen overhandigde Max van den Berg een miniatuurmodel van de Spurt-trein van Arriva om de beoogde treinen te presenteren aan de Bremer politiek.

In eerste instantie wordt ingezet op een rechtstreekse trein tussen Groningen en Bremen. In een later stadium wil de provincie Groningen ook inzetten op een betere treinverbinding op de route Amsterdam – Groningen – Bremen – Hamburg. De delegatie reisde woensdag per trein volgens de bestaande situatie; met de stoptrein naar het Duitse Leer om daar over te stappen op de Regionalbahn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *