Vervoersmaatschappij Arriva en de provincie Groningen willen de trein naar Leer doortrekken naar Oldenburg en Bremen.

De trein naar Leer wordt elke dag gebruikt door ongeveer 350 passagiers. Reizigers die nu naar Oldenburg of Bremen willen reizen moeten nu in Leer overstappen waarmee veel tijd verloren gaat. Het overstappen kost nu nog zoveel tijd dat de reistijd met de auto ruim een uur korter is en dat moet veranderen, vindt gedeputeerde Henk Bleeker.

Het traject is alleen rendabel wanneer er dagelijks meer dan 1000 reizigers gebruik van maken. Volgens Bleeker komt het steeds vaker voor dat mensen over de landsgrens gaan werken. Daarom staat hij in voor een toename van reizigers in de toekomst.

Inmiddels heeft de provincie het idee neergelegd bij minister van Verkeer- en Waterstaat Camiel Eurlings. Ook worden er contacten gelegd met Deutsche Bahn.

Een gedachte over “Arriva en provincie willen trein naar Bremen”
  1. Jammergenoeg werkt de Duitse kant niet echt mee. De meest voor de hand liggende oplossing die waarschijnlijk wordt uitgevoerd is een treinreis met enkel tussenstops in Hoogezand-Winschoten-Leer-Oldenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *