Middelbert en Engelbert zijn niet blij met de voorgenomen verdwijning van buslijn 5 uit hun dorpen.

Dat zegt de voorzitter van de vereniging Meerdorpen tegen lokale omroep OOG. Het OV-bureau heeft in haar voorgestelde plannen voor de dienstregeling van volgend jaar gemeld dat, zodra de nieuwe Meerstadlaan klaar is, men de buslijn uit Middelbert en Engelbert wil halen en wil verplaatsen naar de Hoofdweg langs Meerstad.

In de memo over de nieuwe dienstregeling van het OV-bureau staat te lezen dat er klachten van buschauffeurs en bewoners zijn gekomen over de geschiktheid van de route door de dorpskernen voor de grote, gelede bussen die er rijden. Dat de plannen nog niet in december door worden gevoerd komt omdat er nog aan een participatietraject met de omwonenden wordt gewerkt met de gemeente Groningen en Bureau Meerstad.

De voorzitter van Meerdorpen heeft zich eerder gemeld bij Qbuzz over de route door de dorpen en zegt verder nog niets te hebben gehoord. “We kregen te horen dat men er mee bezig is, en dat men contact met ons zou opnemen. En nu lees ik in de media dat onze buslijn verlegd gaat worden en niet meer door onze dorpen gaat rijden. Dit verbaast ons ten zeerste”, zegt zij tegen OOG. “Wij willen hierover met Qbuzz in gesprek.Tot op heden is er echter geen gesprek geweest, en is altijd tegen ons gezegd dat we nog een uitnodiging krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *