De bedrijven Bolt en Go Sharing mogen vanaf september elektrische deelfietsen ter verhuur aanbieden in de gemeente Groningen.

Het gemeentebestuur heeft eerder dit jaar een aanbesteding uitgeschreven, waarbij twee aanbieders voor een vergunning in aanmerking kwamen. Naast Bolt en Go Sharing deed ook Bird, dat op dit moment deelfietsen aanbiedt op enkele locaties in Groningen mee. Dat bedrijf werd derde bij de aanbesteding.

Beide aanbieders gaan samenwerken met de gemeente op bepaalde vlakken. Zo wordt er gewerkt aan een systeem met een QR-code waarbij zowel gebruikers als andere Groningers een melding over de betreffende fiets door kunnen geven, bijvoorbeeld als deze hinderlijk geparkeerd staat. Ook willen beide aanbieders een gereduceerd tarief hanteren voor Groningers met een laag inkomen, waarbij Bolt specifiek Stadjerspashouders in haar bod noemde. Go Sharing komt daarnaast met zogeheten ‘dynamische kortingsvakken’.

De vergunningen voor Bolt en Go Sharing gelden voor twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *