Er komen extra deelfietsen naar Groningen. De fietsen zijn tijdens de bouw van het tijdelijke Julianaplein te lenen vanaf de P+R-locaties en een aantal grote werkgevers rond de stad.

Wethouder Broeksma heeft de beslissing om drie tijdelijke vergunningen te verlenen maandag naar de gemeenteraad gestuurd. Fietsfabrikant- een aanbieder Bird mag 150 elektrische fietsen gaan verhuren. Daarnaast mogen deelscooterverhuurders Check en Felyx ook tijdelijk twintig extra scooters aanbieden in hun apps.

Via Groningen Bereikbaar komen er volgens de wethouder kortingsacties om het gebruik van dit deelvervoer te stimuleren. De vergunningen lopen vanaf dinsdag tot een week nadat de bouw van het tijdelijke Julianaplein klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *