Bewoners van Engelbert hebben een petitie gestart tegen de geplande verdwijning van de busverbinding in hun dorp en het naastgelegen Middelbert.

In de conceptplannen van het OV-bureau voor de nieuwe dienstregeling schrijft men over het schrappen van de bus in de dorpen. Dat zal niet direct in december gebeuren, maar later, vermoedelijk volgend jaar. Lijn 5 richting Harkstede gaat dan rijden via de nieuwe Meerstadlaan en vervolgens de Hoofdweg langs het Grunostrand.

Volgens het OV-bureau kwamen er klachten van buschauffeurs en bewoners, die vaak aangaven dat de route door de dorpen niet geschikt is voor de gelede Q-link-bussen van lijn 5. Bewoners vinden echter dat er een alternatief moet komen, zoals een kleinschalige vorm van vervoer naar bijvoorbeeld P+R Meerstad. Daar zouden reizigers dan over kunnen stappen op lijn 5.

De petitie staat online en is te bereiken via deze link. Er ligt inmiddels ook een toezegging bij de dorpsvereniging Meerdorpen namens de gemeente en het OV-bureau om na de zomervakantie met elkaar in gesprek te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *