Het is de laatste anderhalve week erg druk in de bussen van en naar de Zernike Campus in Groningen. De tekst ‘Sorry, bus vol’ op de bussen is soms vaker te lezen dan de daadwerkelijke eindbestemming.

Vooral op de lijnen 1, 9 en 18 zijn volle bussen in de spits eerder regel dan uitzondering. Reizigers die onderweg bij een bushalte staan te wachten moeten vaak blijven staan. Niet alleen studenten of Zernike-reizigers, maar ook andere Stadjers. Sommigen van hen kiezen eieren voor hun geld en gaan lopend richting hun bestemming.

Qbuzz laat lijn 15, de belangrijkste lijn tussen Hoofdstation en Zernike minder vaak rijden als gevolg van een personeelstekort. OV Nieuws GD heeft Qbuzz gevraagd om een reactie op de situatie en hoe het precies zit met het minder laten rijden van lijn 15, maar de vervoerder heeft nog geen reactie gegeven.

Ondertussen heeft Qbuzz op haar eigen website wel tips gedeeld. Men erkent dat het erg druk is in de bus en dat het door het personeelstekort vaak niet mogelijk is extra bussen te laten rijden. De tips voor reizigers zijn om in volle bussen zover mogelijk naar achteren door te lopen, geen bagage op stoelen te leggen en eventueel een andere rit te nemen, bijvoorbeeld buiten de spits.

Sommige reizigers doen ondertussen hun beklag bij de vervoerder via Twitter. Of dit zal helpen is maar de vraag, Qbuzz verwacht in ieder geval deze maand nog met minder bussen te rijden door het tekort aan personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *