Foto: Incidentenbestrijder Jeroen/ProRail

In ieder geval tot en met 15 september rijden er geen rechtstreekse treinen vanuit het noorden naar Almere, Schiphol en Den Haag. Tussen Dronten en Lelystad kunnen geen treinen rijden door kortsluiting.

Vrijdag kampte Flevoland met een grote stroomstoring na kortsluiting, waardoor weer een grote brand in een groot hoogspanningsstation in Lelystad ontstond. Noodvoorzieningen traden niet in werking, waardoor de kortsluiting lang bleef bestaan en er bijvoorbeeld explosies in hoogspanningskabels ontstonden.

Door de piekbelasting kwamen de hoogspanningskabels hier en daar naar beneden, één belandde op een bovenleiding bij Swifterbant, daardoor beschadigden de systemen van ProRail. De schade loopt in de miljoenen euro’s.

Terwijl de spoorbeheerder met alle problemen aan het werk gaat, kunnen er uiteraard geen treinen rijden op dit traject. De NS zet bussen in tussen Dronten en Lelystad Centrum zolang er geen treinen kunnen rijden. De regiodirecteur van ProRail zegt tegen Omroep Flevoland dat het niet waarschijnlijk is dat er na herstel weer treinen kunnen gaan rijden. Mogelijk gaat dat nog maanden duren.

De NS leidt haar treinen richting de Randstad om via Amersfoort. Reizigers die normaal de Hanzelijn gebruiken moeten zodoende vooralsnog overstappen in zowel Zwolle als Dronten. De reisplanner wordt momenteel hiervoor bijgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *