Qbuzz was er vroeg bij rond de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse zondag. De speciale buslijn 28, welke rond de thuiswedstrijden tussen Hoofdstation en Euroborg rijdt, reed zondag maar liefst vierenhalf uur te vroeg.

Een oplettende supporter ontdekte op Google Maps dat lijn 28 rond 11:30 uur al bijna aankwam bij het stadion. Hij besloot het OV-bureau te vragen of de bus wel zou rijden rond de aftrap van de wedstrijd om 16:45 uur.

Het OV-bureau bevestigde dat de eerste rit pas om 15:30 uur zou horen te vertrekken. Uit navraag bij Qbuzz bleek dat de dienstregeling werd gereden als bij een wedstrijd die om 12:15 uur begint. Dat was bij de laatste twee thuiswedstrijden wel het aanvangstijdstip. Er was een fout in de planning voor zondag gemaakt.

Qbuzz gaat proberen de bus zondagmiddag rond de wedstrijd alsnog als gepland te laten rijden. Volgens de vervoerder zullen er bussen rijden, maar mogelijk niet alle ritten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *