Het Noorderstation in Groningen is vanaf maandag 20 maart twee maanden lang verminderd bereikbaar met de bus. Werkzaamheden aan de Noorderstationsstraat maken het station onbereikbaar voor verkeer uit zuidelijke richting.

Daarom rijden de lijnen 1, 2, 11 en 171 om en rijden zij niet langs het station. Daarmee is er in die periode ook geen directe overstap tussen de treinen en de bussen naar de Zernike Campus.

De bussen stoppen tijdelijk op voormalige bushaltes aan de Bedumerweg (bij De Wachtkamer) en Asingastraat. Vanaf de Asingastraat is het via de Van Oldenbarneveltlaan ongeveer vijf minuten lopen naar het station.

De lijnen 7 en 10 blijven wel stoppen bij het station, omdat zij hier alleen aan de noordzijde komen en daar weer omkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *