Oude en Nieuwe Pekela krijgen met ingang van 3 juli een eigen nachtbus. De lijn, welke gaat rijden met nummer 475, wordt ingesteld op verzoek van de inwoners van beide dorpen.

Via de Hyvespagina van Nachtbus Stadskanaal werd aangegeven dat er veel vraag is naar een nachtlijn van Stadskanaal naar Oude en Nieuwe Pekela. De nieuwe lijn zal iedere zaterdag op zondagnacht om vier uur vanuit Stadskanaal vertrekken naar de Pekela's. In Stadskanaal woren de haltes FOX, Busstation en De Mingel/De Twee aangedaan. Op zaterdagavond zal er tevens een extra rechtstreekse rit van de Pekela's naar Stadskanaal gaan rijden.

Eén van de andere lijnen uit het project Nachtbus Stadskanaal, lijn 414 tussen Stadskanaal en Vlagtwedde, zal worden opgeheven. Deze lijn werd in december in het leven geroepen als proef voor een half jaar. Doordat er niet genoeg reizigers gebruikmaken van de lijn, zal deze in de nacht van 26 op 27 juni voor het laatst rijden.

In de nachtbussen zijn alleen de Eurokaartjes geldig. Deze kosten, afhankelijk van de afstand, 1,50, 4, of 6 euro en zijn te koop bij de chauffeur van de nachtbus. Meer informatie over Nachtbus Stadskanaal is te vinden op http://nachtbusstadskanaal.hyves.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *