Het nieuwe transferium bij de A7 nabij Hoogkerk krijgt met het ingaan van de nieuwe dienstregeling een eigen Citybus. Lijn 24 zal vanaf 2 januari 2011 elke dag reizigers vanaf de parkeerplaats naar Centraal Station, Centrum en UMCG gaan brengen en uiteraard weer terug.

De nieuwe bus zal elk kwartier gaan rijden. Minder vaak dan de Citybus vanuit Haren dus. De reden daarvoor is dat er op het transferium ook veel stads- en streeklijnen gaan stoppen waarop het Citybuskaartje ook geldig zal zijn.

Naast het nieuwe transferium bij Hoogkerk krijgen reizigers uit Oost Groningen ook meer reismogelijkheden richting Gieten en Assen. Vanuit Veendam zal de nieuwe Qliner 303 gaan rijden naar het station in Assen. De route zal gaan lopen via de N33 met een enkele tussenstop op het nieuwe OV-knooppunt in Gieten. Dat knooppunt zal met het ingaan van de nieuwe dienstregeling ook in gebruik genomen worden. Het tijdelijke knooppunt aan de Oelenboom zal dan buiten gebruik worden genomen als grote overstaphalte.

Bij Gieten zullen vanaf 2 januari elk half uur bussen vanuit alle richtingen gaan stoppen, zodat de bussen op die plaats altijd op elkaar aansluiten. Een unieke situatie in Groningen en Drenthe, waardoor ook reizigers vanuit de omgeving Stadskanaal en het oosten van Drenthe betere reismogelijkheden naar het station van Assen gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *