Citybus lijn 24, welke de dienst tussen het nieuwe transferium bij Hoogkerk en de binnenstad van Groningen verzorgt, verdwijnt na 8 januari.

De lijn rijdt sinds de opening van het transferium langs de A7 begin dit jaar samen met lijn 4 zeer frequent naar de stad en het UMCG. De lijn wordt vooral gebruikt door mensen die met de auto uit het Westerkwartier of Friesland komen en vervolgens met de bus verder gaan.

De verbinding tussen het transferium en de binnenstad en UMCG zal worden overgenomen door lijn 4 en de Qliners 306 en 316 welke worden verlengd naar de Grote Markt en het UMCG. Ook in deze lijnen zal het Citybuskaartje geldig zijn. Het transferium bij Hoogkerk verliest overigens met het verdwijnen van lijn 82 (Groningen – Nieuw Roden) wel haar directe verbinding met het andere ziekenhuis in de stad, het Martini Ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *