Site pictogram OV Nieuws GD

Chauffeurs brengen telefoon terug

Drie buschauffeurs van Arriva hebben er maandag gezamenlijk voor gezorgd dat een jongen uit Luttelgeest zijn mobiele telefoon weer terugkreeg.

De jongen was zijn telefoon verloren in de bus van Emmeloord naar Groningen. De chauffeur van de bus vond de telefoon en belde de moeder van de jongen, Marian Uitdewilligen, waarvan het telefoonnummer in de telefoon was opgeslagen, zonder resultaat. “Ik zag dat ik een gemiste oproep had van mijn zoon. Toen ik terugbelde kreeg ik een onbekende man aan de lijn die zei buschauffeur te zijn”, aldus Uitdewilligen. “Hij zei dat de telefoon gevonden was in de bus naar Groningen.”

De chauffeur was op dat moment op het station in Heerenveen en zei de telefoon daar achter te laten, zodat deze kon worden opgehaald. Uitdewilligen: “Ik vroeg hem of hij hem ook mee kon nemen naar Emmeloord. Hijzelf ging niet naar Emmeloord, maar toevallig stond naast hem een chauffeur die naar Lemmer ging, vanuit waar een chauffeuse weer door naar Emmeloord ging. Na uitgezocht te hebben hoe laat de bus in Emmeloord aankwam, sprak ik af deze op te halen bij de betreffende bus.”

Om een uur stond Uitdewilligen klaar met een doosje chocola voor de chauffeuse. Zij vond eigenlijk dat ze deze niet verdiend had omdat ze de telefoon alleen maar had meegenomen. Uitdewilligen haar zoon had nog niet door dat de telefoon alweer terecht was. “Hij belde mij een uur later met de mededeling dat hij zijn telefoon verloren was en deze nog niet gevonden was. Dat was ook niet raar, want de telefoon lag alweer bij ons thuis”.

Mobiele versie afsluiten