Site pictogram OV Nieuws GD

Qbuzz blij met gunning concessie

Vervoersbedrijf Qbuzz is blij na de gunning van de busconcessie Groningen – Drenthe afgelopen donderdag, waarin zij winnaar werden. "We zijn er heel blij mee, want het is de grootste concessie van Nederland", zegt Qbuzz-directeur Rob van Holten tegenover OV Nieuws uit Groningen.

"Wij zijn heel trots op het verwerven van Groningen en Drenthe. Het is extra speciaal voor mij, want ik ben geboren in Groningen."

"Wij gaan het vervoer onder andere verbeteren door spiksplinternieuwe bussen in te zetten op elk moment, dus ook tijdens de spits. Spitsreizigers zijn namelijk onze trouwste klanten en zij verdienen ook een nieuwe, volwaardige bus. Wij willen die ook aan ze geven, dus rijdt er straks in plaats van elke tien minuten een extra touringcar een extra nieuwe bus."

"We kunnen er nog niks over zeggen of er lijnen worden gewijzigd. Het OV-bureau Groningen Drenthe is verantwoordelijk voor het lijnennet, zoals dat zo mooi heet, maar hun kennende komen ze met een goed lijnennet", aldus een blije Van Holten tegen OV Nieuws uit Groningen.

Qbuzz zal vanaf 13 december in het straatbeeld van Groningen en Drenthe te zien zijn.

Mobiele versie afsluiten