Site pictogram OV Nieuws GD

Qbuzz wil oplossing voor Niekerk

DSC_0588

Bewoners uit de omgeving van Niekerk zijn niet blij met de tussentijdse wijziging van de dienstregeling.

Begin deze maand zijn er een aantal aanpassingen in de busdienstregeling doorgevoerd. Eén van die aanpassingen is het efficient maken van de ritten op de lijnen 39, 133 en 639. Daarbij is lijn 133 vaker gaan rijden en lijn 639 volledig komen te vervallen.

Voor reizigers tussen Surhuisterveen, Grootegast en Groningen is dit een verbetering omdat zij nu sneller in Groningen zijn, maar de omgeving van Niekerk is er op achteruit gegaan, omdat lijn 133 tussen Oldekerk en Groningen via de A7 rijdt. Vooral de rit van 7:15 uur uit Niekerk en Oldekerk wordt gemist. Oldekerkers kunnen op zich met lijn 133 reizen, maar hebben daarvoor een duurder abonnement nodig omdat de route door meer zones voert.

De bewoners hebben een brief naar vervoerder Qbuzz gestuurd. Zij geeft in een reactie aan de bewoners aan te hebben gekozen voor deze oplossing omdat hiermee de meeste reizigers er op vooruit gaan. Qbuzz erkent wel dat Niekerk het nu met flink minder bussen in de spitsuren moet doen en is daarom bezig met een oplossing. Wat deze oplossing is, kan de vervoerder nog niet zeggen. Qbuzz wil de oplossing eerst voorleggen aan het OV-bureau en andere stakeholders, en hoopt dat deze dan wordt goedgekeurd.

[mappress mapid=”77″]

Mobiele versie afsluiten