De vervanging van buurtbus 550 door de grote bus van lijn 38 tussen Grootegast en leek pakt niet voor iedereen goed uit. Bewoners van Niekerk en Oldekerk zijn hun busverbinding met Leek kwijtgeraakt en klagen daar nu over bij de buurtbusvereniging die lijn 550 reed.

De buurtbus werd in december in de spitsuren vervangen door Qbuzz met een grote bus. De reden was het flink toegenomen aantal reizigers. In de daluren bleef de buurtbus rijden en dat zorgde voor onduidelijkheid rond tarieven. Daarom rijdt Qbuzz sinds vorige maand alle ritten tussen Leek en Grootegast als lijn 38. Daarbij werd de route aangepast, omdat sommige wegen lastig te berijden bleken met een grote bus.

Zodoende rijdt lijn 38 nu over de N388 en daarna gelijk van en naar Grootegast. De buurtbus reed eerst nog een rondje door Niekerk en Oldekerk. Bewoners van die dorpen moeten voor de bus naar leek nu naar de bushalte in Sebaldeburen, terwijl de buurtbus nu tussen Leek en Marum wordt ingezet. Daarnaast moeten gebruikers van lijn 38 vaak meer betalen dan in de buurtbus, omdat Qbuzz in tegenstelling tot de buurtbusverenigingen niet met een vast tarief werkt.

Volgens Dagblad van het Noorden heeft raadslid Aartjan Feitsma van GroenLinks Westerkwartier vragen gesteld aan het college van B&W.

Een gedachte over “Buurtbusvereniging krijgt klachten uit Niekerk en Oldekerk”
  1. Echt waardelöos, ik moet nu 3 uur eerder weg omdat er geen buurtbus meer rijdt. Ik rij dan sochtends maar mee met mijn man.
    Jaren een buurtbus gehad , 2x per uur en nu helemaal 0,0

    Mvg yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *