Maandag en dinsdag vinden de Zuidlaardernacht en Zuidlaardermarkt plaats. Om de duizenden bezoekers van deze evenementen op plek van bestemming te krijgen, zet Qbuzz extra bussen in.

Q-link 5 rijdt dag en nacht tussen Groningen en Annen en rijdt ‘s avonds laat en ‘s nachts door naar het OV-knooppunt in Gieten. Op de dag van de Zuidlaardermarkt rijden er tot 15:00 uur extra ritten tussen Groningen en Annen.

Lijn 44 tussen Hoogezand en Vries rijdt tijdens de evenementen met een grote bus en rijdt door naar Assen. Er wordt vanaf maandagavond 21:00 uur ieder uur gereden tot de volgende dag 19:00 uur. De dienst tussen Hoogezand en Harkstede wordt als normaal gereden. Bij winkelcentrum De Hooge Meeren is er een overstapmogelijkheid van en naar de grote bus.

Tussen Veendam en Zuidlaren rijdt de speciale lijn 48. Deze bus rijdt ook vanaf maandagavond 21:00 uur tot dinsdagavond 19:00 uur, eveneens ieder uur. Er wordt gereden via Borgercompagnie, Kiel-Windeweer en De Groeve. In Kiel-Windeweer wordt een speciale halte geplaatst bij de brug.

Reizen kan met de normale vervoersbewijzen, bijvoorbeeld met de Dal-Dagkaart. Een Dal-Dagkaart van maandag is tot en met 6:00 uur geldig in de bussen. Op dinsdag is het na 9:00 uur weer mogelijk een nieuwe Dal-Dagkaart te kopen. Betalen kan in Q-link 5 met de pinpas en in lijn 44 en 48 met contant geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *