Sinds vorige week maandag zat Coendersborg zonder bus. Lijn 8 die door de wijk rijdt moest door een stremming bij de Helperzoom omrijden. Qbuzz koos daarbij voor een omleidingsroute via de Hereweg. Die leidde tot veel klachten van buurtbewoners.

Zij moesten instappen bij de halte Van Iddekingeweg aan de Verlengde Hereweg. Het nieuwe eenrichtingsverkeer in de wijk zorgt ervoor dat het moeilijk is voor Qbuzz om een goede omleidingsroute  in te leggen. Naar aanleiding van de klachten heeft de vervoerder ervoor gekozen toch een zo goed mogelijke route te bedenken.

Sinds vanmorgen 10:00 uur rijdt lijn 8 in beide richtingen via het laatste stukje van de Helperzoom en de Goeman Borgesiuslaan. Richting het Hoofdstation wordt ook door de Beethovenlaan en over de Helper Brink gereden. Dat kan niet in de andere richting door het eenrichtingsverkeer. Aan De Savornin Lohmanlaan is ter hoogte van de Poiesz-supermarkt een tijdelijke bushalte geplaatst richting het Martini Ziekenhuis.

Bewoners van de Oosterpoort moeten wel naar de Hereweg blijven lopen. De bus kan niet in hun wijk komen door de werkzaamheden bij de Helperzoom en aan de Esperantokruising. De situatie duurt waarschijnlijk tot en met 16 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *