De omleiding op lijn 7 in Corpus den Hoorn in Groningen is per direct aangepast. Qbuzz grijpt daarmee in bij de grote vertragingen op deze lijn.

Sinds 10 mei kunnen de lijnen 7, 9 en 85 niet meer via de Van Iddekingeweg rijden door werkzaamheden aan het viaduct van de A28. Zeker de laatste week ontstonden er forse vertragingen, mede door een andere stremming van de Paterswoldseweg en de drukte die dit veroorzaakt in de omgeving.

Lijn 7 rijdt vanaf nu richting Hoofdstation via dezelfde omleidingsroute als lijn 10, via de Laan van de Vrijheid. Dit gebeurt overigens alleen die richting, want richting P+R Hoogkerk blijft de bus wel via De Wijert en de Laan Corpus den Hoorn rijden. De tijdelijke halte Overwinningsplein bij Menno’s Kookerij wordt ook door lijn 7 gebruikt.

Dit betekent dat reizigers van P+R Hoogkerk naar De Wijert moeten reizen via het Hoofdstation, met een overstap. Overstappen kan overigens ook bij het Martini Ziekenhuis, op lijn 9. Er gaan vanaf maandag extra pendelbussen tussen De Wijert en het Hoofdstation rijden, omdat de middelbare scholen dan weer volledig openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *