Het busverkeer van- en naar het zuiden van de stad Groningen heeft te maken met flinke ongeplande omleidingen. Dat komt doordat een deel van de Brailleweg al een aantal dagen blank staat.

Onder het viaduct bij het Julianaplein staat er een flinke laag water over de breedte van het hele wegdek. Dat betekent dat de lijnen 7 en 9 bijna het hele zuidelijke deel van hun route vanaf het Hoofdstation niet kunnen rijden.

De bussen rijden om via de Paterswoldseweg en het Overwinningsplein. De ritten van lijn 9 naar Eelde en de lijnen 85 en 189 rijden rechtstreeks via de Paterswoldseweg naar het Martini Ziekenhuis en rijden tijdelijk niet door De Wijert.

Hoe lang de situatie gaat duren is niet bekend. In de richting van het Hoofdstation rijden de bussen wel via De Wijert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *