Site pictogram OV Nieuws GD

Eikenlaan zorgt voor flinke vertraging bussen

Sinds enkele weken is de voorrangssituatie op de kruising tussen de Eikenlaan en het fietspad door Park Selwerd in Groningen omgedraaid. Fietsers hebben, bij wijze van proef, voorrang op het verkeer op de Eikenlaan. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, drukte en vertragingen bij de bussen van Qbuzz. De vervoerder is niet blij met de situatie.

Qbuzz geeft aan dat bussen flinke vertragingen oplopen. Dat is vooral een probleem voor het busverkeer naar Zuidhorn. Studenten die met deze lijn van de Zernike Campus naar de trein in Zuidhorn gaan lopen hun aansluiting mis. Zij worden boos op de chauffeurs vanwege de vertragingen, die in de spits op kunnen lopen tot een kwartier.

Chauffeurs vinden het niet prettig als ze zien dat ze dienst hebben op één van de lijnen over de Eikenlaan. Een enkeling voelt zich zelfs bekeken door omwonenden die staan te kijken of alles goed gaat bij de kruising. Ieder uur gebeurt er wel een bijna-ongeluk.

Natascha van Hooft, woordvoerder van de gemeente Groningen, geeft aan dat dat proef eerst wordt afgemaakt. “Die loopt nog een ruime maand, tot begin november. Dan gaan we evalueren en kijken welke maatregelen er nodig zijn. We staan daarvoor ook in contact met Qbuzz. Voor nu hebben we de bosjes al gesnoeid en zetten we verkeersregelaars in om de kruising overzichtelijker te maken.”

[mappress mapid=”142″]

Mobiele versie afsluiten