Delfsail

Van 13 t/m 16 juni vindt in de haven van Delfzijl het maritiem evenement Delfsail plaats. Honderdduizenden bezoekers weten tijdens dit evenement hun weg naar de havenstad te vinden, en daarvoor rijdt er veel (extra) openbaar vervoer.

Arriva-trein

Tussen Groningen en Delfzijl rijden treinen van Arriva. Deze treinverbinding loopt via diverse tussenliggende stations als Sauwerd en Loppersum. Arriva rijdt van donderdag t/m zaterdag met langere treinen dan gebruikelijk. Op zondag rijden er extra treinen. Het station van Delfzijl ligt op loopafstand van het evenemententerrein. Arriva-medewerkers begeleiden bezoekers op deze route.

Bus

Qbuzz rijdt met diverse buslijnen als 6 en 119 van en naar Delfzijl. Op deze lijnen rijden extra bussen.

Q-link 6 rijdt op donderdagavond van 22:00 tot 1:00 uur twee keer per uur tussen Delfzijl en Appingedam. Op vrijdagavond is dit op dezelfde tijd het geval en rijdt de laatste bus door naar Groningen.

Zaterdag van 10:00 uur tot 2:00 uur rijdt Q-link 6 twee keer per uur tussen Delfzijl en Groningen en van Delfzijl naar Appingedam rijdt Q-link 6 vier keer per uur.

Zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur rijdt Q-link 6 twee keer per uur tussen Delfzijl en Groningen, en vier keer per uur vanaf Delfzijl naar Appingedam.

Tussen Delfzijl en Winschoten rijdt lijn 119 extra. Op donderdagavond vanaf 20:00 uur en vrijdagavond vanaf 21:00 uur rijdt er ieder uur een bus, tot 1:00 uur. In het weekend rijdt lijn 119 met een grote bus. Op zaterdag rijdt de bus van 8:00 tot 2:00 uur en op zondag van 9:00 tot 20:00 uur.

Meer informatie

Op de website van Delfsail is alle informatie over bereikbaarheid na te lezen. Hier is ook meer informatie te vinden over de pendelbussen tussen de parkeerplaatsen rond Delfzijl en het station.