Aanstaande zaterdag en zondag (20 en 21 september) zijn de bussen in de stad Groningen geheel gratis. Deze actie is door de gemeente Groningen opgezet om het OV-gebruik te promoten bij de stadjers. Het gratis openbaar vervoer geldt voor alle stads- en streekbussen die binnen de gemeentegrenzen blijven. Ook mensen van buiten de stad Groningen profiteren; de P+R Citybussen zijn op zaterdag ook gratis!

Veel stadjers maken al veel gebruik van de bus. Toch is er ook een grote groep die altijd gebruik zal blijven maken van de auto, ook naar bestemmingen binnen de stad, en dat terwijl de meeste bestemmingen binnen de stad toch prima te doen zijn per fiets, en als het weer een beetje tegenzit is de bus natuurlijk een uitstekend vervoersmiddel. Groningen wil graag de duurzaamste stad van Nederland worden en de fiets en bus zijn dan zeer duurzame middelen te noemen. In 2025 wil Groningen energieneutraal zijn. Om energieneutraal te worden (voor een schonere lucht en minder energieverbruik) helpt het als er meer mensen met de bus gaan reizen. De bus komt sowieso op de meeste plaatsen binnen de gemeente, bijvoorbeeld van Hoogkerk tot Engelbert; het is prima met de bus af te leggen.

Op 21 september vindt de Groningen Stad Marathon plaats. Door het gratis busvervoer wordt het voor de stadjers toegankelijker gemaakt om te kijken bij het parcours. Daarnaast is er tijdens het weekend ook een sightseeing-tour met dubbeldekkers, en vanuit deze dubbeldekkers kan de Groningen Stad Marathon op zondag prima worden bekeken.

De dubbeldekkers beginnen hun ritten op beide dagen om 11:00 uur en vertrekken daarna elk half uur vanaf de Grote Markt, voor de VVV. Opstappen is eveneens gratis en de laatste dubbeldekker vertrekt om 16:30 uur vanaf de Grote Markt.

Zie ook:

Een gedachte over “Bussen in Groningen gratis op 20 en 21 september; ook mensen van buiten de stad profiteren”
  1. Yes….gooi heel de boel maar plat!! Mijn vriend werkt bij Arriva en moet straks 75 uur per jaar meer gaan werken voor hetzelfde loon. Dus loonsverhoging is het nog minste!! Het wordt tijd dat chauffeurs van Arriva eens in actie komen, want Arriva is zwaar k*t!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *