De vijftien bussenwassers die de bussen van Qbuzz schoonmaken krijgen alsnog hun salaris betaald. Daarvoor heeft vakbond CNV Vakmensen een constructie bedacht.

Eerder deze week werd bekend dat de schoonmakers al ruim een maand geen salaris meer uitbetaald kregen van hun werkgever Vehicle Groep. Dit bedrijf blijkt niet meer te bestaan, maar op verzoek van Qbuzz bleven de bussenwassers toch doorwerken.

CNV stelt nu voor aan Qbuzz om het budget wat normaal naar Vehicle Groep ging over te boeken naar haar, zodat zij de werknemers kunnen uitbetalen. Zodra de schoonmakers hun ww-uitkering krijgen, kunnen zij dit terugstorten naar de vakbond zodat die het weer terug kan storten naar de busvervoerder. In de tussentijd gaat Qbuzz op zoek naar een nieuw schoonmaakbedrijf, welke de vijftien getroffen medewerkers in dienst kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *