Een Arriva-trein is maandag aan het einde van de ochtend op het spoor tussen Waterhuizen en Kropswolde op een minikraan van aannemer BAM gebotst.

De kraan stond bij het spoor omdat de aannemer bezig was met het leggen van glasvezelkabels. De trein van Groningen naar Winschoten reed hem bij de locatie van de werkzaamheden aan. De kraanmachinist raakte daarbij de lichtgewond. In de trein vielen geen gewonden, de passagiers waren wel erg geschrokken.

Na de botsing hebben de treinreizigers een uur moeten wachten tot zij met de bus hun reis konden vervolgen. Het vervangend busvervoer pikte de reizigers op de Dr. Ebelsweg. De reizigers moesten zo’n zevenhonderd meter lopen om bij de bus te komen.

Na drieënenhalf uur konden de treinen weer rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *