Servicebus Veendam vervangen door stadsbus/ 1 minuut leestijd

Veendam en Wildervank hebben vanaf maandag een heuse stadsbus. De Servicebus op lijn 271 door beide dorpen wordt vervangen door een stadsbus.

De formulewijziging is onderdeel van maatregelen om de buslijn bekender te maken. De bus wordt tot op heden niet erg fors gebruikt, en de gemeente Veendam moest het OV-bureau betalen om de lijn in stand te houden.

Vrijdagmiddag om 14:00 uur onthult wethouder Schmaal de stadsbus op het Veenlustplein in de Parkstad. Daar is ook een voorlichtingsbus van het OV-bureau aanwezig, onder meer om het gebruik van de OV-chipkaart te stimuleren. Mensen die willen opladen in de voorlichtingsbus krijgen een gratis anonieme OV-chipkaart cadeau.

Vanaf maandag gaat de stadsbus rijden, volgens dezelfde frequenties en route als de huidige Servicebus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *