Treinen Zuidbroek – Nieuweschans kunnen sneller/ 1 minuut leestijd

De treinen van Arriva kunnen tussen Zuidbroek en Nieuweschans sneller rijden dan nu het geval is. Dat blijkt uit onderzoek van ProRail.

Op verzoek van de provincie Groningen deed ProRail onderzoek naar de mogelijke maximum snelheid op dit zogenoemde baanvak, die nu op 100 kilometer per uur ligt. Uit het onderzoek is gebleken dat een maximum snelheid van 140 kilometer per uur mogelijk is. De provincie heeft het onderzoek laten doen omdat zij meer en snellere treinen wil laten rijden tussen Groningen en het Duitse Leer.

Om de hogere snelheid daadwerkelijk te kunnen rijden zijn er extra geluidsisolatie langs het spoor en langere perrons op de stations nodig. Dit brengt een kostenplaatje van 17,5 miljoen euro met zich mee. De provincie en Het Rijk willen dit betalen. Alle handelingen zouden in 2016 klaar moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *