Er moet een nieuw bus- en treinstation komen op bedrijventerrein Dideldom in Stadskanaal. Dat vindt de lokale CDA-fractie.

Het station is nodig wanneer de beoogde aanleg van het spoor tussen Veendam en Stadskanaal is voltooid. De provincie onderzoekt twee mogelijke locaties. Eén daarvan is Dideldom, de ander het huidige station van museumspoorlijn S.T.A.R.. De collega-fracties van het CDA in Stadskanaal zien daarnaast een station bij de Stationslaan ook wel zitten.

Als alles volgens planning verloopt moeten de eerste treinen in 2018 naar Stadskanaal rijden. Hoe de spoorlijn er precies uit zal zien is nog niet zeker, omdat de provincie onderzoekt of de aanleg goedkoper kan dan in eerste instantie gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *