Vanaf volgende week maandag kunnen er geen bussen over het Boterdiep rijden door reconstrstructiewerkzaamheden. Daarbij wordt onder meer het eerste deel van de busbaan Kolendrift aangelegd. Daar moet vanaf volgend jaar Q-link 1 (nu nog lijn 11) overheen gaan rijden.

Tijdens de stremming rijden de lijnen 11 en 171 een directe route tussen de Grote Markt (lijn 11) en UMCG Noord (lijn 171) en het Noorderstation via de Vrydemalaan en Kapteynlaan, zonder stops tussendoor. Lijn 2 rijdt via de Nieuwe Boteringestraat en Boteringesingel naar de Korreweg. Voor deze lijn komen er tijdelijke haltes bij het Nieuwe Kerkhof en de Boteringesingel.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de werkzaamheden duren. Wel is duidelijk dat het gaat om een stremming voor een langere periode. Richting Grote Markt en het Hoofdstation blijven de bussen wel de normale route via de Nieuwe Ebbingestraat rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *