De provincie Groningen gaat vier miljoen euro in het verbeteren van buslijn 3 tussen Groningen en Leek steken. Ook worden delen van lijn 4 tussen Groningen en Roden meegenomen.

Er was al vijftien van de in totaal negentien benodigde miljoenen beschikbaar. Met de vier miljoen van de provincie kunnen de plannen doorgaan. Het belangrijkste onderdeel van het project is de aanleg van een P+R-voorziening bij Leek, om het laatste deel van de A7 voor de stad te ontzien. Er komt een speciale afrit voor de bus op de A7 bij Hoogkerk, op P+R Hoogkerk worden de rotondes aangepast voor een snellere doorstroming, en er komt een tunnel bij de Eemsgolaan, zodat de bussen en het overige verkeer elkaar niet meer tegenkomen op deze omstreden kruising.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de reistijd tussen Leek en de stad verkort wordt. Eind dit jaar moeten Provinciale Staten een beslissing over het project nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *