Op de foto staat het oude station nog, maar na vele maanden bouwen wordt, vlak voor de TT, het nieuwe busstation van Assen in gebruik genomen.

Stratenmakers veegden donderdagmiddag met de hand het laatste zand over de perrons. Nu is het klaar om de duizenden TT-gangers de komende dagen te ontvangen. Dat gaat gelijk dag en nacht door, een mooie proef voor het station.

Het nieuwe station heeft overigens meer met het TT-circuit dan misschien gedacht. De inrichting is tot stand gekomen na tests op de paddock van het circuit. Qbuzz en gemeenten testen daar vaker indelingen van perrons en busstations uit vanwege de grootte van dit terrein.

Busreizigers maken vanaf nu gebruik van het zes perrons tellende station. De nieuwe perrons hebben geen abri’s, wel een hekje om tegen aan te leunen en de wachtplaatsen af te scheiden van de bushaltes.

Na de ingebruikname van het busstation zal het oude, dat sinds de verbouwing van station Assen als provisorisch station dienst deed, snel worden gesloopt. Er vinden meer demontagewerkzaamheden plaats rond het station. Het tijdelijke stationsgebouw wordt momenteel gedemonteerd. De winkels, kantoren en chauffeurskantine zijn reeds verhuisd naar het nieuwe stationsgebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *