Voor de vierde keer deze week is een bus van Qbuzz vast komen te zitten naast de weg. Zaterdagmiddag gebeurde dat op de Zernikelaan in Groningen.

Een bus, onderweg als lijn 7 richting Station Noord, reed verkeerd op de omleidingsroute. Daarom wilde de chauffeur de bus keren nabij de Nijenborgh. Daar ging het mis. Bij het keren kwamen twee rechter wielen van de bus in een groenstrook terecht en kwam de bus muurvast te zitten.

Bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk kwam met één van haar trucks ter plaatse om de bus weer op de weg te krijgen. Totdat dit lukte was de weg richting Paddepoel geblokkeerd, omdat de achterkant van de gelede bus dwars over de weg stond.

Eerder deze week ging het mis op drie andere plaatsen. Op maandag kwam een bus vast te zitten in de berm tussen Leens en Wehe-den Hoorn toen deze moest uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtauto. Dinsdag kwam een bus naast de afrit Westerbroek van de A7 terecht boven een slootje en vrijdag raakte een bus naast de N374 bij Nieuw Buinen. In alle gevallen, ook op de Zernikelaan, ging het om elektrische bussen. De eerdere incidenten gebeurden met een bus van fabrikant Ebusco, zaterdag ding het om een bus van VDL. Een woordvoerder van Qbuzz gaf naar aanleiding van de drie eerdere gevallen deze week dat het om ‘puur toeval’ ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *