Een blikseminslag op het spoor tussen de stations Groningen en Groningen Europapark heeft er vrijdag voor gezorgd dat er de hele ochtend en een deel van de middag geen treinen konden rijden.

In de nacht van donderdag op vrijdag hingen er flinke onweersbuien boven Groningen. De bliksem zorgde ervoor dat een deel van de bovenleiding defect raakte. Sprintertreinen reden niet tussen Groningen en Groningen Europapark en het Intercityverkeer werd stilgelegd tussen Groningen en Assen en er reden bussen. Arriva kon wel rijden richting Veendam en Weener.

Aan de westkant van het Hoofdstation had Arriva wel problemen, ook door blikseminslag. Enkele ritten naar Delfzijl en de Eemshaven vervielen. Voor passagiers van de veerdienst naar Borkum werd een taxibusje ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *