Een elektrische Ebusco-bus van Qbuzz is donderdagmiddag op de A7 gestrand tijdens een rit naar Groningen. De accu was leeg.

De bus was onderweg als lijn 171 naar de Zernike Campus, meldt DvhN. Volgens een inzittende was de busaccu al bijna leeg bij vertrek uit Veendam. De chauffeur hoopte het eindpunt te halen, maar tussen Hoogezand en Groningen bleek dat er niet meer in te zitten.

De chauffeur wist de bus veilig naar de vluchtstrook te dirigeren waarna de passagiers drie kwartier op een vervangende bus moesten wachten.

3 gedachte over “Elektrische bus strandt op A7 met lege accu”
  1. Een “last mile” diesel wordt bij enkele nieuwe elektrische locomotieven ook gebruikt om te kunnen gaan rangeren, dat zou bij elektrische bussen ook het geval moeten zijn, een soort van hulpmotor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *