De eerste nieuwe waterstofbus van de GD 2020-concessie is in het noorden gearriveerd. Eerder deze week kwam de bus per dieplader aan op de stalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen.

Het de eerste van een bestelling van dertig bussen. Twintig bussen gaan vanuit Groningen rijden, de tien andere vanuit Emmen. De bussen zullen groene waterstof tanken bij nieuw te realiseren waterstoftankstations bij beide stallingen en kunnen ook terecht in Delfzijl.

De nieuwe bussen gaan op de streeklijnen rijden en krijgen hetzelfde uiterlijk als de huidige streekbussen, met de drie gele bollen.

Naast de dertig nieuwe waterstofbussen rijden er al twee in de GD-concessie op proef. Ook bij de nieuwe levering wil men het niet houden. Op dit moment loopt er een subsidieaanvraag om over een paar jaar ook Qliners op waterstof aan te schaffen. Als dat lukt, moeten deze uiterlijk in 2025 op de  lijndienst verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *