In bijna heel Nederland reden maandagmiddag een tijdje geen treinen. Een grote storing in een telefoonsysteem zorgt ervoor dat de seinen en wissels niet goed kunnen werken.

De problemen begonnen rond 14:15 uur. Rond alle grote stations doet het zich voor. Daardoor was het niet meer mogelijk om een goede treindienst uit te voeren. Uiteindelijk kon even na vieren de treindienst weer deels worden opgestart.

De storing zit in het telefoonsysteem bij spoorbeheerder ProRail op de verkeersleiding. Daardoor is geen contact tussen verkeersleiding en machinisten meer mogelijk. Tegen de NOS heeft ProRail aangegeven dat reizigers de rest van de dag rekening moeten houden met rituitval of vertragingen.

De treinen van Arriva in Groningen en Friesland rijden wel volgens dienstregeling. De NS adviseert haar reizigers hun reis uit te stellen. Er wordt geen vervangend vervoer ingezet. Mensen die toch reizen doen er goed aan de reisplanners op het allerlaatste moment te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *