Wethouder Harmke Vlieg heeft woensdag op feestelijke wijze de plaquette van de BNA Publieksprijs onthuld op het station van Assen. Het nieuwe stationsgebouw won deze architectuurprijs in 2021.

Samen met de architecten De Zwarte Hond en Powerhouse Company, de gemeente, ProRail, de NS en reizigers werd de plaquette onthuld. Deze partijen werkten sinds 2011 aan het gebouw, dat in 2018 open ging.

Het nieuwe stationsgebouw valt sowieso goed in de smaak. Het won ook de Drentse Architectuurprijs en kreeg een nominatie bij de prestigieuze, internationale Prix Versailles. Reizigers waardeerden het station daarnaast vorig jaar ook nog eens met een 7,6 als rapportcijfer. Dat was het beste cijfer voor een station in Drenthe.

Vlieg is trots op het station in haar stad. “Het stationsgebouw is voor veel reizigers de eerste kennismaking met Assen. En bij een eerste kennismaking wil je graag ‘goed voor de dag komen,’ nietwaar? Volgens mij is dat uitstekend gelukt. Een gebouw dat iedereen een warm welkom heet in onze mooie stad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *