Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Voor het eerst sinds 2019 wordt Koningsdag dit jaar weer volop gevierd. Diverse evenementen in de stad Groningen staan weer op de planning, zoals Helden van Oranje en Kingsland op de Drafbaan. Voor deze en andere festiviteiten worden vele extra bussen van- en naar de stad ingezet. Ook in andere delen van de regio rijden extra bussen.

De extra ritten rijden op Koningsnacht vooral voor de Helden van Oranje, vanaf Groningen naar o.a. Leek, Oosterwolde, Roden, Winsum, Emmen, Drachten, Eelde, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Assen, Zuidlaren, Annen, Zuidhorn, Grijpskerk, Grootegast, Bedum, Middelstum, Hoogezand en Veendam. Ook rijden er veel nachtbussen, bijvoorbeeld naar Assen, Roden, Leek en Eelde. Sommige ritten rijden een sneldienst (soms onder afwijkend lijnnummer).

Op Koningsdag rijden overdag ook veel extra bussen naar Groningen Stad. Veel van de extra ritten tijdens Koningsnacht rijden een dag later ook. Voor Kingsland rijden er, net als voor Helden van Oranje, veel bussen langs de halte Verzetstrijderslaan. Daardoor is het Stadspark vanuit verschillende richtingen rechtstreeks bereikbaar zonder overstappen en worden de festivals zeer vaak bediend met de bus.

Diverse speciale lijnen zijn bijvoorbeeld lijn 42 die eenmalig weer rijdt van de stad, via Lewenborg en Ten Boer naar Loppersum en nachtbus 439. Deze rijdt via Paddepoel en P+R Reitdiep naar Grootegast.

Alle lijnen en vertrektijden zijn te vinden via de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *