Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

De politie wil onderzoek doen naar het voorval van 28 juli waarbij een 22-jarige vrouw in de sneltrein tussen Buitenpost en Groningen lastig werd gevallen door een masturberende man.

Regionale omroep RTV Noord berichtte afgelopen weekend over dit voorval. Het slachtoffer wilde aangifte doen, maar kon pas vorige week op het politiebureau terecht. Daar bleek al snel dat het niet meer mogelijk was gebruik te maken van bewakingsbeelden voor de opsporing, omdat vervoerder Arriva deze na drie dagen standaard wist uit privacyoverwegingen.

Daarom doet de politie nu een getuigenoproep. De man heeft een vrij specifiek uiterlijk, waardoor de politie vermoedt dat de man bij medepassagiers moet zijn opgevallen. Hij is tussen de 20 en 30 jaar, droeg een grijze trainingsbroek en een blauw t-shirt. Hij heeft kort, blond haar en een opvallende tatoeage van een spin in zijn gezicht.

De politie vraagt iedereen met bruikbare informatie over de man deze met haar te delen via 0900-8844, het anonieme nummer 0800-7000 of een online tipformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *