De dierenambulance heeft woensdagmiddag een zwaan bevrijd uit een bovenleiding boven het spoor bij Zwolle.

Het dier werd aan het begin van middag gezien, toen het met een vleugel vastzat in de bedrading. Het treinverkeer van en naar Meppel werd stilgelegd en ProRail ging samen met de dierenambulance van Zwolle ter plaatse. Na enkele uren kon de zwaan worden bevrijd, maar het is maar de vraag of de vogel het overleeft. De kans daarop wordt klein geschat door de dierenambulance.

Iets verderop werd een verzwakte zwaan naast het spoor gevonden. Het vermoeden bestaat dat deze een koppeltje vormt met de zwaan in de bovenleiding. Ook die zwaan is door de dierenambulance meegenomen voor behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *