De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt naar de Qbuzz-stalling aan de Peizerweg in Groningen nadat daar een sissend geluid te horen was. Het bleek te gaan om een waterstoflek.

De brandweer zette een deel van het stallingsterrein uit veiligheidsoverwegingen af. Er was geen sprake van gevaarlijke waardes aan waterstofgehaltes. Na ongeveer een uur hebben de brandweerlieden het lek kunnen stoppen door de afsluiter van het waterstoftanksysteem op het terrein dicht te draaien.

Het lek zorgde voor problemen in de uitvoering van de dienstregeling. Bussen konden het terrein niet verlaten of betreden. Qbuzz liet weten dat er ritten vertraagd zouden zijn of helemaal niet zouden rijden in een brede straal rond Groningen. Die problemen losten vanzelf weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *