Minister van Verkeers en Waterstaat Camiel Eurlings krijgt de plannen voorgelegd van een consortium dat pleit voor een spoorverbinding Groningen – Drachten – Heerenveen. Dat zegt Arriva-directeur Anne Hettinga.

Hettinga wil spijkers met koppen slaan. Hij vindt dat het Noorden na het afblazen van de Zuiderzeelijn ‘niet moet blijven huilen’. Volgens Hettinga kun je je beter zo snel mogelijk focussen op projecten die kansrijk zijn voor het Noorden.

Het consortium, wat bestaat uit vervoersmaatschappij Arriva en twee aannemersbedrijven wil de nieuwe spoorlijn exploiteren. De bedrijven vinden dat het Noorden de twee miljard euro die het gekregen heeft voor het afblazen van de Zuiderzeelijn beter kan gebruiken voor de investering in uitbreiding van het openbaar vervoernetwerk.

Arriva is het oneens met de berekeningen die aantonen dat de spoorlijn tussen Groningen en Heerenveen niet uitkan. ”Die zijn gebaseerd op onderzoeken uit de vorige eeuw. Kijk toch eens hoe groot de reizigersgroei is op onze lijnen. Meer dan 5 procent. Wie had dat verwacht? Het overtreft alle verwachtingen”, zo verklaart Hettinga tegenover het Dagblad van het Noorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *