Vervoersmaatschappij Arriva en spoorwegbeheerder ProRail hebben vrijdag in Utrecht een overeenkomst bereikt. Dit betekent dat Arriva de spoorwegvergunning zal ondertekenen en dat er maandag dus gewoon treinen van Arriva op de sporen mogen rijden.

De afspraak is dat er drie trajecten worden opgeknapt. Ook komen er meer tappunten voor diesel en meer punten om de wc’s van de treinen af te zuigen.

Arriva weigerde eerst de vergunning van ProRail te ondertekenen. Deze vergunning moest uiterlijk dit weekeinde worden ondertekend. Zonder de ondertekende vergunning mochten er vanaf aanstaande maandag geen treinen van Arriva meer over de betreffende sporen rijden. Met de overeenkomst is die dreiging nu van de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *