Er zal in maart door de hele maand heen verspreid worden gestaakt in het landelijke busvervoer wanneer er geen CAO-akkoord komt. Dat heeft een FNV-actieleider woensdag gezegd tijdens een bijeenkomst in Nijmegen.

De buschauffeurs zouden het werk dan iedere week voor twee of drie dagen neer willen leggen, waarbij iedere werkdag voorbij zou komen. Over exacte dagen wordt nog gesproken.

Het moet een eventueel vervolg op de acties van deze week worden, waarbij woensdag al werd gestaakt en dat vrijdag nog eens gebeurt. De bonden hebben beloofd acties uiterlijk 48 uur voor aanvang aan te kondigen.

2 gedachte over “Veel stakingen in busvervoer in maart bij uitblijven CAO-akkoord”
  1. Ik probeer overal begrip voor te hebben maar er zijn mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer die ook een naan hebben.
    Ik denk dat als het zo doorgaat dat ik ontslag krijg omdat ik de helft van de tijd niet op mijn werk kan komen.
    Plus ik heb een maand anbonement die ik nu albij elkaar een week niet heb kunnen gebruiken
    Wie vergoed mij dat ben een vrouw van 64 alleenstaand.

  2. Dat dan vakbonden en stakenden maar zorgen dat mijn vrouw haar jaarabonnement terug betaald krijgt en dit geldt ook voor de extra verlofdagen die moet opnemen waardoor ze door de verlofdagen heen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *