Een aanzienlijk deel van de bushaltes die in de afgelopen vijf jaar zijn verdwenen stonden in de provincies Groningen en Drenthe. Dat is de conclusie van een onderzoek van onderzoeksprogramma Pointer van de KRO-NCRV.

Het Planbureau voor de Leefomgeving bracht voor het programma in kaart welke bushaltes verdwenen zijn en of er nieuwe bij zijn gekomen. De bedoeling daarvan was om ‘vervoersarmoede’ in beeld te brengen. Daarover spreekt men wanneer een gebied te maken heeft met een slechte bereikbaarheid per OV, wat weer kan zorgen voor problemen voor mensen die afhankelijk van het OV zijn, bijvoorbeeld om het ziekenhuis te bereiken.

In de provincie Groningen nam het aantal bushaltes met bijna zeven procent af, in Drenthe ging het om elf procent. Alleen in de provincie Flevoland nam het aantal bushaltes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *