Foto: Marcel Klip/112Nederland

Een 79-jarige vrouw uit Veendam is zaterdagmiddag overleden nadat ze werd gegrepen door een trein op de spoorwegovergang op de Vogelzangsterweg te Scheemda.

De vrouw maakte een fietstochtje met een vriendin. Op de spoorwegovergang kwam zij toen ze wou omkeren met haar fiets vast te zitten in de rails. Toen zij en haar vriendin de fiets weer los probeerden te krijgen, naderde de trein vanuit Groningen. De machinist van de trein toeterde naar het slachtoffer. Vermoedelijk had ze de trien niet aan zien komen. De vriendin van de vrouw was inmiddels wel aan de kant gaan staan. Het 79-jarige slachtoffer werd door de trein gegrepen en overleed ter plekke.

De spoorwegpolitie en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *